15/4/08

Transició al món del treball

Pàgina semblant a l'anterior, aquesta està extreta del portal ORIENTA PMF (Departament d'Educació de Catalunya): conté un llistat d'oficis i ocupacions laborals; en clicar cadascuna d'elles, descriu les diferents maneres d'accedir a aquestes ocupacions.

Cliqueu aquí per accedir a la web.

Professions

Web del Ministeri d'Educació i Ciència que permet accedir a un llistat de professions a partir d'unes àrees temàtiques. De cada ocupació, informa sobre la manera com accedir-hi, de professions semblants, d'ofertes laborals,... Des d'aquesta mateixa web, es pot accedir a les ofertes de treball (i també opisicions vigents per accedir a llocs de treball públic) de les diferents comunitats autònomes de l'Estat espanyol.

Cliqueu aquí per accedir a la web.

Cercador de programes de garantia social

En cas que els vostres fills i filles no obtinguin el graduat escolar i la seva opció sigui realitzar un programa de garantia social, poden utilitzar aquest cercador per seleccionar entre tota l'oferta existent.

Cliqueu aquí per accedir al cercador de PGS.

Cercador de centres

Eina molt útil per saber a quins centres formatius poden dur a terme els estudis triats.

Cliqueu aquí per accedir al cercador de centres.

Estudiar a Catalunya 2008-09

En aquest espai hi trobareu informació detallada dels diferents ensenyaments que es poden cursar un cop finalitzada l'ESO, i també dels centres on es poden estudiar.

Cliqueu aquí per accedir a la informació.

14/4/08

Què puc fer amb o sense el graduat d'ESO?

Un cop conegudes totes les possibilitats que permet el sistema educatiu del nostre país, convé veure quines són les sortides reals per als nois i nois, depedent de si obtindran o no el graduat en educació secundària obligatòria. Clicant sobre cadascuna de les preguntes, accedireu a la informació de cadascuna de les possibilitats explicitades. Aquest web us permet considerar les opcions concretes més adequades a la realitat dels vostres fills i filles, després d'haver conegut les possibilitats més generals.

Cliqueu aquí per veure les sortides dels vostres fills en acabar l'ESO

Organigrama del sistema educatiu

Aquest és l'organigrama del sistema educatiu a Catalunya. Hi podeu trobar els estudis que poden fer els vostrs fills i filles en acabar l'ESO, tant si obtenen el graduat com si no l'obtenen.

Cliqueu aquí per veure l'organigrama